MEHMET ŞİMŞEK LOJMAN KİRA 2024 SON DAKİKA AÇIKLADI: Lojman Kiraları Değişecek Mi? 2024 Lojman Fiyatları Zamlanacak Mı?

Kamuda Tasarruf Tedbirleri başlıklı paketin açıklanmasıyla gözler lojman kiralarına çevrildi. Kamu kurumlarında çalışan personellerin kaldığı lojman fiyatları yükselecek mi merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dakika açıklaması yaptı. Peki, lojman kiraları değişecek mi? İşte yanıtı..

Çok sayıda çalışanın gündeminde ilk sırada yer alan lojman kira 2024 detayları sorgulandı. Kamuda Tasarruf Tedbirleri başlıklı yeni paket gündemi hareketlendirdi. Hayat pahalılığını azaltmak adına taşıtlardan kamu binalarına, yatırım projelerinden diğer harcama türlerine kadar birçok alanı etkileyen maddeler kamuoyuyla paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında gözler lojman kiraları değişimine çevrildi. Peki, lojman kiraları değişecek mi? İşte yanıtı..

LOJMAN KİRALARI DEĞİŞECEK Mİ?

Yeni bina alımı yapılmayacağını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek alımların 3 yıl süre ile durdurulacağını açıkladı. Mevcut lojmanlardaki kiralar için rayiç bedellerin dikkate alınacağını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamu binalarında deprem riski hariç, yeni bina alımını ve yapımını 3 yıl süreyle durduruyoruz. Yeni bina kiralanmasına izin vermeyeceğiz, mevcut kiralamaları da peyderpey durduracağız. Yeni lojman alınmasını ve kiralanmasını süresiz olarak kaldırıyoruz. Mevcut sosyal tesisleri de ekonomiye kazandıracağız" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber