Memleket Partisi İstanbul Adayı Kim Oldu? Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sevigen Mi? Mehmet Sevigen Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları yapan siyasi partilerde tüm gözler İstanbul adayına çevrildi. Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında geçeceği düşünülen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinde Memleket Partisi ben de varım dedi. Memleket Partisi İstanbul adayı kim merak edildi. Peki, Memleket Partisi İstanbul adayı Mehmet Sevigen mi? İşte yanıtı..

Memleket Partisi İstanbul adayı araştırmaları hızlandı. 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler için aday belirleme süreci hızlandı. AK Parti Murat Kurum'u, CHP mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterdi. İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu olduğu iddia edildi. Hazırlıkların tam gaz devam ettiği siyasi partilerde tüm gözler İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına çevrildi. Seçimler için hazırlanan Memleket Partisi İstanbul adayı Mehmet Sevigen olduğu iddia edildi. Peki, Memleket Partisi İstanbul adayı kim oldu? İşte merak edilen soruların yanıtları..

MEMLEKET PARTİSİ İSTANBUL ADAYI KİM?

Gazeteci Barış Yarkadaş kulisleri hareketlendirdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Teitter (X) hesabından "Aylardır konuşmuyorum, sabrettiniz. Cuma gününe kadar daha sabretmenizi rica ediyorum. Her şey Memleket için." tweeti atınca ortalık karıştı. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüşen gazeteci Barış Yarkadaş CHP ile Memleket görüşmeleri için, "Hayır, görüşmelerimiz sürüyor. İddia edildiği gibi görüşmelerimiz kopmuş değil. Ancak biz başvuruları alıyoruz. Bugün 160 başvuru aldık, yarın da 300'e yakın müracaat bekliyoruz" yanıtını aldı. Memleket Partisi İstanbul adayı için, "Benim edindiğim izlenim Özel'den son bir görüşme veya karar bekliyor. Kendisine bazı tekliflerin yapıldığını biliyorum. CHP ile görüşmeler olumlu sonuçlanmazsa daha önce dediğim gibi Mehmet Sevigen, Memleket Partisi'nin İBB adayı olacak" dedi.

MEHMET SEVİGEN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

4 Temmuz 1954 Arapgir, Malatya doğumlu olan Mehmet Sevigen, CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısıdır. Vefa Lisesi'ni bitirip iş adamlığı yapan Mehmet Sevigen evli ve 2 çocuk babasıdır. XIX., XX., XXII. ve XXIII. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yapan Mehmet Sevigen CHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak 2009 yerel seçimleri aday belirleme sürecinde bazı adaylardan kabul edilemeyecek isteklerde bulunduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Mehmet Sevigen bu iddiaları reddetti ve hayatı boyunca dürüstlükten ayrılmadığını söyledi. Ali Topuz'un TV de istifa talepleri ve Vatan gazetesinin baskısı üzerine 20 Şubat 2009 tarihinde istifa etti. İstifasında "bir gazete genel yönetmenin talebini yerine getirmediği için saldırıldı ve isteğini yerine getirmemekle ne kadar haklı olduğum ortaya çıkmıştır" diyerek Zafer Mutlu'yu isim vermeden suçladı. Bazı gazetelerde Mehmet Sevigen'e yönelik operasyonun parti içinden düzenlendiği iddia edildi. CHP lideri Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek Mehmet Sevigen'e sahip çıktı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber