MEMUR EMEKLİ MAAŞ ZAM FARKI ÖDEME TARİHİ: Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? 15 Günlük Maaş Farkı Ödeme Tarihi

Memur ve emeklilerin zam farklı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli zam oranları belli oldu. Memur ve memur emeklileri yüzde 19.31 zam alırken; SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73 oranında zam farkı alacak. Peki, memur emekli zam farkı ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

Zam farkları ne zaman yatacak merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı ardından merak edilen memur ve emekli maaşları belli oldu. Memur ve emeklilerin yeni dönem zamlı maaşları belli oldu. Memurlar her ayın 15'inde maaş alıyorlar. Temmuz ayında 14 günlük bir fark olacak. Peki, memur ve memur emeklilerinin zam farkları ne zaman ödenecek? İşte yanıtı..

ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

-Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıklamasında, "Memurlarımız ayın ilk haftası, SSK ve Bağkur emeklimiz ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını almaktadır. Memurlarımıza ay içerisinde fark olarak açıklanan enflasyon verisi doğrultusunda ödeme yapılacaktır. SSK ve Bağkur emeklilerimiz ise peşin olarak aldıkları için maaş güncellemelerini SGK hızlı bir şekilde maaş takvimi içerisinde yansıtacaktır" denildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber