Merkez Bankası Parasal Sıkılaşma Kararı SON DAKİKA: Parasal Sıkılaşma Nedir? TCMB Parasal Sıkılaştırma Ne Demek? Ekonomide Parasal Sıkılaşma

Parasal sıkılaşma kavramı günün en çok araştırılan maddesi oldu. Merkez Bankası son dakika açıklaması ardından çok sayıda vatandaş Parasal sıkılaşma nedir arayışına başladı. Türk Lirası için atılacak adımlarla birlikte anılan parasal sıkılaşma ne demek sizler için araştırdık. İşte detaylar..

Merkez Bankası parasal sıkılaşma açıklaması ardından vatandaşların araştırmaları başladı. Merkez Bankası sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları atıldığını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ilave sıkılaşma adımları mesajı ardından arama motorlarında parasal sıkılaştırma ne demek sorgusu başladı. Türk Lirası ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine karar verildi. Peki, parasal sıkılaşma nedir? Ekonomide parasal sıkılaştırma ne anlama geliyor? İşte Merkez Bankası parasal sıkılaşma tanımı..

MERKEZ BANKASI PARASAL SIKILAŞMA

Söz konusu duruma göre Türk Lirası ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine karar verildi. Öte yandan ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye düşürüldü. Taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşürülmesi amacıyla parasal sıkılaştırma politikası uygulayacaklarını açıklamıştı. Ekonominin büyüme hızını ve yurt içi yatırımlarını etkilenebilen parasal sıkılaşma yükselen enflasyonu yavaşlatmayı hedefliyor.

PARASAL SIKILAŞMA NEDİR? NE ANLAMA GELİYOR?

Parasal sıkılaşma ne demek hemen açıklayalım para miktarını azaltmayı ve faiz oranlarını artırmayı kapsıyor. Bu durumda enflasyon baskısı yavaşlatılıyor. Sıkı para politikası hızla yükselen enflasyonu yavaşlatmayı hedefliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber