MESAİ SAATLERİ DÜZENLEMESİ SON DURUM: Kamu / Özel Sektör Mesai Saatleri Düşecek Mi? Mesai Saatleri Değişiyor Mu?

Son günlerin en çok konuşulan maddesi İş Kanunu'nda yapılacak değişiklik oldu. Milyonlarca çalışan mesai saatlerinin değişip değişmeyeceğini merak etti. Esnek çalışma modeline geçiş için hazırlıklar başladı. Peki, mesai saatleri değişiyor mu? İşte mesai saatleri düzenlemesi son durum..

Milyonlarca çalışanın merak ettiği mesai saatleri düzenlemesi son durum merak konusu oldu. İş Kanunu'nda yapılacak değişikliklerin ardından çalışanların mesai saati araştırması hızlandı. Mesai saatlerinin düşürülmesi ve esnek çalışma modelinin hayata geçirilmesi için hazırlıklar başladı. Peki, mesai saatleri değişiyor mu? Mesai saatleri düşecek mi? İşte mesai saatleri düzenlemesi son durum..

MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Mesai saatleri düşecek mi kamu ve özel sektörü kapsayan mesai saati düzenlemesi için hazırlıklar sürüyor. Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan esnek çalışma modeli uygulamasının ardından gözler şimdi Türkiye'deki mesai saatlerine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışma saatleri açıklamasında çalışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

MESAİ SAATLERİ DÜZENLEMESİ

İş Kanunu’na göre kamuda çalışma süresi haftalık 40 saat, özel sektörde ise 45 saat olarak işliyor. Yeni düzenleme ile mesai saatlerinin kamuda 35 saat, özel sektörde ise 40 saate düşürülmesi planlandığı söyleniyor. Esnek ve uzaktan çalışma modellerinin gündeme geldiği bugünlerde 2024-2026 Orta Vadeli Program (OVP) programı detaylarının 2024'ün 3'ncü çeyreğinde netleşeceği düşünülüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber