Mesai Saatleri Son Dakika Kararı: Türkiye Çalışma Saatleri Düşecek Mi? Kamu Özel Sektör Mesai Saatleri Değişecek Mi?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren mesai saatlerindeki değişime son nokta konuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışma saatleri değişecek mi sorusuna yanıt verdi. Peki, Türkiye çalışma saatleri düşecek mi? İşte yanıtı..

Çalışma sürelerinin kısalacağı yönündeki gelişmeler son dönemin en popüler başlıklarından oldu. Türkiye gündemini bir hayli hareketlendiren çalışma saatlerinin kısalıp kısalmayacağına son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışmanız var mı?" sorusuna en net şekilde yanıt verdi. Peki, Türkiye çalışma saatleri düşecek mi? İşte merak edilenler..

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Dünya çapında İngiltere, Şili, Belçika ve İzlanda gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan esnek mesai sistemi Türkiye gündemine henüz girmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde yapılan Kabine Toplantısı ardından soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Böyle bir çalışmamız yok” yanıtını verdi. Bazı ülkelerde etkili bir şekilde uygulanan esnek mesai saati modelinin yakın zamanda Türkiye'de de uygulanabileceği gündeme geldi ancak geçerliliği olmadı. Türkiye'de çalışma saatleri yeni bir karar alınana dek uygulanmayacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber