MSÜ geç başvuru ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? MSÜ nedir?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) fakültelerinde ve yüksekokullarında öğrenim görmek isteyen adaylar, MSÜ başvuru işlemlerini gerçekleştiriyor. İşte başvuru süreci ve detayları:

Başvuru Tarihi ve Geç Başvuru İşlemleri

MSÜ başvuruları 3 Ocak'ta başladı ve 30 Ocak'ta sona erecek. Ancak geç başvuru süreci de düşünülerek, 7 Şubat 2024 tarihine kadar başvurular alınacak.

Başvuru Ücreti ve Ödeme İşlemleri

MSÜ başvuru ücreti 295 lira olarak belirlendi. Başvuru işlemi gerçekleştiren adaylar, sınav ücreti ödeme işlemlerini 31 Ocak 2024 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, geç başvuru işlemleri 7 Şubat'ta yapılacak ve bu durumda başvuru ücreti yüzde 50 zamlı olarak ödenecek.

Sınav Tarihi ve Başvuru Koşulları

MSÜ Sınavı, 3 Mart 2024 Pazar günü yapılacak. Harp Okulları için Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için sadece TYT şartı aranacak. Harp Okulları'na kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokulları'na ise sadece erkek öğrenci alınacak.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet üzerinden (ais.osym.gov.tr veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması) gerçekleştirebilirler.

MSÜ Nedir?

Milli Savunma Üniversitesi, Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak 31 Temmuz 2016 tarihinde kurulan askerî yükseköğretim kurumudur. MSÜ, askeri fakülteler ve yüksekokullar bünyesinde eğitim vererek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin subay ve astsubay ihtiyacını karşılamaktadır.

MSÜ başvurularıyla ilgili ayrıntılı bilgilere ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ve kılavuzundan ulaşabilirsiniz. Adaylar, başvurularını zamanında tamamlayarak sınav sürecine hazırlıklarına başlayabilirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber