MUHARREM AYINDA YAPILACAK İBADETLER: Aşure Günü Muharrem Ayı Çekilecek Zikirler ve Tesbihler

Türk halkının gönlünde özel bir yeri olan aşure günü başladı. Aşure gününün start almasıyla muharrem ayı araştırmaları hızlandı. Çok sayıda vatandaş Muharrem ayı ibadetlerini sorgulamaya başladı. Peki, Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? İşte muharrem ayı çekilecek zikirler ve tesbihler..

Müslümanlar için özel olan muharrem ayına giriş yapıldı. Bu yıl 7 Temmuz 2024 Pazar günü başlayan muharrem ayında aşureler kaynatılmaya başladı. Hicrî 61 yılı 10 Muharrem’de yaşanan Kerbela hadisesinin sene-i devriyesi geldi çattı. 5 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek olan aşure günü bu ayın başında, sonunda ve ortasında olmak üzere 13, 14, 15’inci günlerinde ya da 9, 10 veya 10 ve 11’inci günlerinde oruç tutulması sevap olacağı söylendi. Peki, Muharrem ayında hangi ibadetler yapılı? İşte muharrem ayı çekilecek zikirler ve tesbihler..

MUHARREM AYINDA YAPILACAK İBADETLER

Muharrem ayında yapılacak ibadetler mübarek gün ve gecelerde farz, vacip hükmünde bağlayıcı olarak biliniyor. Muharrem ayına özel bir nafile namazın olduğuna dair herhangi bir rivayet yok ancak mübarek gün ve gecelerde kaza namazları olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun olur. Kur’an okumak ve anlamak, dini eserlerden istifade etmek, zikir ve salavatla meşgul olmak da bugünlerde unutulmaması gereken ibadetlerdendir. Muharrem ayı içerisinde oruç tutmak müstehabtır. Bu ayın başında, sonunda veya ortasında yani 13, 14, 15’inci günlerinde ya da 9, 10 veya 10 ve 11’inci günlerinde oruç tutulabilir.

MUHARREM AYI ÇEKİLECEK ZİKİRLER VE TESBİHLER

Muharrem ayının ilk gününde herbirinde besmele çekerek bir defaya mahsus, 1000 İHLAS okunursa; Allah c.c., bu alemden kul borsu ile götürmez.Bu ay bol bol istiğfar et.

Muharrem ayının ilk günü; her birinin başında Besmele çekerek (360) defa Ayetel kürsi'yi okursa arkasından 3-5 veya 7 kere;

"Allahümme yâ muhavvilel havli vel-ahvâl havvil hâlenâ ilâ ahsenil hâl!

Bi havlike ve kuvvetike ya azizü ya müteal ve sallalahu aleyhi vesellem."

Derse; dünyada bela görmez, istemediği her şeyden 1 sene boyunca korunur biiznillah. Sağlık ve selamette olur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber