MUHARREM ORUCU BAŞLAMA TARİHİ 2024: Muharrem Orucu Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor? Muharrem Orucu Nasıl Tutulur?

Temmuz ayına girişle birlikte Muharrem ayı orucu araştırılmaya başladı. Bu sene 11 Mart'ta başlayan Ramazan ayı 9 Nisan arife günü sona erdi. Ramazan’dan sonra en faziletli oruç olarak bilinen Muharrem orucu Müslümanlar için oldukça önemli. Peki, muharrem orucu ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Muharrem orucu nasıl tutulur? İşte yanıtı..

Müslümanlar için oldukça önemli olan muharrem orucu 2024 belli oldu. Muharrem ayının en gözde işlevi aşure yapımı oldu. Mübarek Ramazan ayının ardından milyonlarca Müslümanın ibadetlerini idrak edeceği Muharrem ayı için geri sayım sürerken orucunu tutacak olan vatandaşlar araştırdı. Peki, muharrem orucu ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Muharrem orucu nasıl tutulur? İşte muharrem ayı tarihi 2024..

MUHARREM ORUCU NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

Diyanet takvimine göre Muharrem ayı 7 Temmuz 2024 Pazar günü başlayacak. 2024 yılında aşure günü 16 Temmuz Salı günü başlıyor ve 5 Ağustos 2024 tarihine kadar devam ediyor. Peygamber efendimiz Muharrem ayının 9., 10. ya da 10. ve 11. günlerinde oruç tutmayı tavsiye ediyor. Ancak Muharrem ayının sadece 10. gününü oruçlu geçirmek mekruh olduğu biliniyor.

MUHARREM ORUCU NASIL TUTULUR?

Muharrem orucu nasıl tutulur aslında Ramazan orucundan farkı yoktur. Ramazan orucu farz olarak emrediliyor ancak muharrem orucunun ise sünnet olduğu biliniyor. Peygamber efendimizin tavsiyesi olan muharrem orucunda sahura kalkılmıyor. Saat gece 12'den sonra oruca başlanıyor. O saatten sonra yeme içme olayına son veriliyor. Gece 24.00 olduğunda başlayan Muharrem orucu diğer gün güneş battığında hemen açılıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber