Muharrem Tutuş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Son olarak AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı görevini yürüten Muharrem Tutuş, 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamış ve bu doğrultuda görevinden istifa etmişti. Ali Güney'in milletvekili adaylığı nedeniyle boşalan İzmit İlçe Başkanlığı görevine atanmış olan Muharrem Tutuş, 5 aylık görev süresinin ardından ilçe başkanlığına veda etti. Son kulislere göre, aday tespit komisyonu Muharrem Tutuş'un AK Parti’nin İzmit Belediye Başkan adayı olmasından yana tavır aldı.

Muharrem Tutuş Kimdir?

1983 yılında İzmit Bekirdere'de doğan Muharrem Tutuş, evli ve üç çocuk babasıdır. Kocaeli Üniversitesi'nde Denetim, Muhasebe ve Finans bölümünden mezun olan Tutuş, aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Meslek hayatına serbest muhasebeci mali müşavir olarak başlayan Tutuş, 2012 yılından bu yana bu alanda hizmet vermektedir.

Siyasi kariyerine AK Parti gençlik kollarında başlayan Muharrem Tutuş, sırasıyla İzmit ilçe gençlik kolları yönetimi, Kocaeli il gençlik kolları yönetimi, İzmit gençlik kolları başkanlığı, İzmit ilçe başkan yardımcılıkları, İzmit Belediyesi meclis üyeliği ile grup başkan vekilliği görevlerinde bulunmuştur. En son olarak İzmit İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Tutuş, bu görevinden ayrılarak İzmit Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu gerçekleştirmiştir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber