NASA MARS AÇIKLAMASI SON DAKİKA: Mars'ta Yaşam Var Mı? Mars Gezegeni Özellikleri

NASA Mars hayat belirtisi araştırmaları hızlandı. Perseverance keşif aracı Mars'ta olası eski yaşam belirtilerine odaklandı. Bilim insanlarını harekete geçiren Mars'ta hayat var mı araştırıldı. Peki, Mars'ta hayat var mı? Mars gezegeni özellikleri ne? İşte yanıtı..

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Perseverance keşif aracı Mars yaşamına dair belirtiler kaydetti. Kayada eski yaşam belirtisi olan işaretler kaydedildi. Milyarlarca yıl öncesine dayanan mikrobik yaşama ev sahipliği yapmış olabileceği düşünüldü. Kızıl gezegen Mars'ta yaşam var mı merak konusu oldu. Peki, Mars'ta hayat var mı? Mars'ta yaşam var mı? Mars gezegeni özellikleri ne? İşte merak edilenler..

MARS'TA YAŞAM VAR MI?

Mars Perseverance gezgini üzerinde aletlerle analiz yapıldı. 1 metre boyunda 60 santimetre enindeki kayanın eski yaşam tanımına uyan izler taşıdığı gündeme geldi. Keşfi yapılan alanda milyarlarca yıl öncesine dayanan su ve yaşam bulunabileceğine dair izler barındı. Milyarlarca yıl önce akan su bulunduğu ve muhtemel yaşam formları oluşturulan kimyasal izler tespit edildi. Organikler ve kimyasallar için yaşanabilir ortamların Raman ve Lüminesans ile Taranması (SHERLOC) cihazı devreye girdi.

MARS GEZEGENİ ÖZELLİKLERİ

Güneş sisteminin dördüncü gezegeni olan Mars Roma mitolojisi içindeki savaş tanrısı olan Mars'a ithafen isimlendirildi. Yüzeyinde yaygın demir oksit bulunuyor. Bu nedenle kızılımsı bir görünüme sahip. İnce bir atmosferi olan Mars hem Ay'daki gibi olan meteor kraterlerini hem de Dünya'daki gibi olan volkan, çöl, vadi ve kutup bölgelerini içeren çehreye sahip. Mars mevsim dönemleri Dünya’nınkine benzer.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber