Nazlı Ilıcak neden cezaevinde, neden hapiste? Nazlı Ilıcak kimdir, kaç yaşında, nereli?

2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı'nın şikayeti üzerine yargılanan Nazlı Ilıcak, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "iftira" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstinaf mahkemesinde cezası onaylanan Ilıcak, cezaevine giriş yaptı.

Neden Hapis Ceza Aldı?

Nazlı Ilıcak'ın hapis cezası, 2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı tarafından başlatılan bir davaya dayanıyor. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "iftira" suçundan hüküm giyen Ilıcak, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstinaf Mahkemesinin Onayı ve Hapishane Hayatı

Ilıcak'ın cezası, istinaf mahkemesi tarafından onaylandıktan sonra bugün cezaevine giriş yaptı. Bu süreç, daha önce "casusluk" suçundan aldığı ceza nedeniyle denetimli serbestlik hakkının bulunması sebebiyle daha önce planlanan açık cezaevinde kalma opsiyonunun ortadan kalkmasına neden oldu. Bu durum üzerine Nazlı Ilıcak, Sakarya 1 No'lu Cezaevi'ne teslim oldu.

Nazlı Ilıcak Kimdir?

Nazlı Ilıcak, 20 Ocak 1944 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Gazetecilik kariyerine öğretmenlik yapmadan önce başladı. Milliyet, Güneş, Sabah gibi büyük gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2016'da başlayan FETÖ soruşturması sonucu tutuklandı ve "casusluk" suçundan hüküm giydi. 2020'de af kapsamında tahliye edildi. 2023 itibarıyla iftira suçundan aldığı ceza nedeniyle tekrar hapis cezasına çarptırıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber