NEVRUZ BAYRAMI TARİHİ 2024: Nevruz Bayramı Ne Zaman? Nevruz Bayramı Ayın Kaçında? Diyarbakır, Ağrı, İstanbul, Mardin Kızıltepe Nevruz Ne Zaman?

Baharın müjdecisi olan Nevruz bayramı ne zaman araştırmaları yoğunlaştı. 20 Mart Çarşamba gününe girişle birlikte Nevruz bayramı ayın kaçında sorgulandı. Peki, Nevruz bayramı nedir? Nevruz bayramı ne zaman? Nevruz bayramı hangi ülkelerde kutlanır? İşte yanıtı..

Nevruz bayramı ne zaman merak eden vatandaşlar sorgulamalara başladı. Baharın müjdecisi ve yeni yılın başlangıcı olarak kabul gören Nevruz bayramı nedir merak konusu oldu. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz bayramı tarihi araştırıldı. Başta Orta Asya olmak üzere çeşitli coğrafyaların ritüellerinden olan Nevruz Bayramı kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam etti. Peki, Nevruz bayramı ayın kaçında? Nevruz bayramı hangi ülkelerde kutlanır? İşte merak edilen Nevruz bayramı tarihi..

NEVRUZ BAYRAMI AYIN KAÇINDA?

Nevruz Bayramı ayın kaçında merak edenler için hemen söyleyelim ki Nevruz 21 mart Perşembe gününe denk geliyor. Türk coğrafyasında yeni yılın başlangıcı ve baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı her yıl coşkuyla kutlanıyor. Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz yeni yılın başladığı gün anlamına geliyor. Türkiye başta olmak üzere Türk dünyasındaki Türk boylarının kültürel bağlarını güçlendirip kardeşlik ve dostluğu pekiştirme görevi olan Nevruz bayramı bölgesel barışa katkı sağlıyor.

NEVRUZ BAYRAMI HANGİ ÜLKELERDE KUTLANIR?

Afganistan, Arnavutluk, Hindistan, İran, Kazakistan, Türkmenistan ve Türkiye'nin talebiyle 21 Mart Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak Uluslararası Nevruz Günü kabul görüyor. Diyarbakır Nevruz ne zaman 21 Mart tarihinde kutlanacak. Mardin Kızıltepe Nevruz ne zaman 19 Mart tarihinde yapılıyor. İstanbul Nevruz 17 Mart, Elazığ 15 Mart, Hakkari 23 Mart tarihinde Nevruz kutluyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber