Nihal Olçok Kimdir? Eşi ve oğlu neden yaşamını yitirdi?

Gelecek Partisi'nin kurucu üyelerinden Nihal Olçok, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla partiden istifasını duyurdu. Peki, Nihal Olçok kimdir ve neden bu kadar dikkat çeken bir isim haline geldi? İşte Nihal Olçok hakkında bilinmesi gerekenler.

Nihal Olçok, 1978 yılında Makedonya'nın Üsküp kentinde doğdu ve 4 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye yerleşti. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Olçok, 1998 yılında Erol Olçok ile evlendi ve bu evlilikten üç oğlu oldu. En büyük oğlu Abdullah Tayyip ve eşi Erol Olçok, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitirdi. Nihal Olçok, yaşadığı bu büyük acının ardından 'Şehitoğlu şehit: 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok'un hikayesi' adlı bir kitap yazdı.

EROL OLÇOK KİMDİR?

Erol Olçok ise, 1993 yılından itibaren siyasi bir figür olarak önem kazandı ve özellikle AK Parti'nin kuruluş yıllarında reklam, tanıtım ve organizasyon alanlarında önemli çalışmalar yürüttü. Kendisi, AK Parti'nin isim ve logosunun yanı sıra pek çok seçim kampanyasını da tasarladı. 2016'daki darbe girişimi sırasında oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte hayatını kaybetti.

Olçok çifti 2013 yılında boşandı ve Erol Olçok, çocuklarının velayetini aldı. Ancak Erol Olçok'un vefatı sonrası çocukların vasisi, amcaları Cevat Olçok oldu.

Nihal Olçok, 2019 yılında Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi'ne kurucu üye olarak katıldı ve aile içi tepkilerin de konusu oldu. 2022 Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, eski eşi Erol Olçok'un Recep Tayyip Erdoğan'ı FETÖ konusunda uyardığını ifade etti. Ayrıca Nihal Olçok, organize suç örgütü lideri olarak bilinen Sedat Peker'e, kendisine yaşatılanlar için vekalet vermek istediğini söyleyerek kamuoyunun dikkatini çekti. Bu ve benzeri açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Nihal Olçok'un Gelecek Partisi'nden istifası, siyasi kulislerde ve sosyal medyada geniş yankı buldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber