Odine Teknoloji Halka arz ediliyor! Odine Teknoloji ne zaman halka arz edilecek? Odine Teknoloji kaç lot verecek?

Odine Teknoloji halka arz ediliyor. Siz değerli borsa araştırması yapan okurlarımız için odine teknoloji ne zaman halka arz edilecek? Odine teknoloji kaç lot verecek? gibi soruların yanıtını bu haberde bir araya topladık..

Odine Solutions, 1999 yılında kurulmuş bir telekomünikasyon teknolojileri şirketidir. Şirketin doğrudan pay sahipleri ve sahip oldukları pay oranları şu şekildedir:

  • Alper Tunğa Sağu Burak – %45
  • Deniz Han Bilyay – %16,88
  • Doğu Kaan Bilyay – %16,88
  • Hidayet Didem Zapsu Bilyay – %11,25
  • Fırat Kerim Ersoy – %5,8
  • Odine International Holding UK LLP – %4,2

Odine Solutions, telekomünikasyon alanında Tier 1 SDN, sanallaştırma ve bulut bilişim gibi hizmetlere odaklanmaktadır. Şirket, sektörün geleceğine yönelik yazılımsal ve donanımsal destek sağlayarak telekom şirketlerinin verimliliğini artırmayı hedeflemektedir. 5 farklı ülkede ofisi bulunan Odine, "Platform as a Service" hizmetini Londra ve Boston'daki veri merkezlerinden sağlamaktadır.

Odine Solutions, SaaS/PaaS alanında Nebula ve Orion çözümleri geliştirmiştir. Şirketin yaklaşık 170 müşterisi bulunmaktadır, bu müşteriler arasında Türk Telekom, Turkcell, TNZI (Yeni Zelanda), Zain (Bahreyn), Raliance (Hindistan), ve Telin (Endonezya) gibi firmalar bulunmaktadır.

Odine Solutions'un halka arz edilmesi planlanmaktadır. Taslak izahnamede belirtilene göre, şirket 42 milyon 200 bin lotu halka arz etmeyi planlamaktadır. Halka arzdan sonra şirketin halka açıklık oranı %40 olacaktır. Halka arz geliri, yurt dışı yatırım finansmanı, işletme sermayesi ve yeni çözüm ve ürünlerin geliştirilmesi finansmanı gibi alanlarda kullanılacaktır. Halka arz, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Yatırım Finansman'ın konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek ve Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacaktır. Halka arzın ardından 1 yıl boyunca ihraççı ve ortakların pay satmayacağı taahhüt edilmektedir, ancak fiyat istikrarının kaç gün uygulanacağı henüz belli değildir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber