Ogün Samast ismini mi değiştirdi? Ogün Samast mahkemeye neden başvurdu?

Hrant Dink'in ölümüne neden olan suikastın tetikçisi Ogün Samast, koşullu salıverilme kapsamında tahliye olduktan sonra memleketi Trabzon'da ismini değiştirmeye karar verdi. Bolu F Tipi Cezaevi'nden koşullu salıverilen Samast'ın, adının değişmesi için Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yazılı dilekçeyle başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Ogün Samast, 15 Kasım 2023'te tahliye edildikten sonra "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma altına alındı. Samast hakkında düzenlenen iddianamede 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Akçaabat 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya katılan Samast'ın avukatı, daha fazla süre talep ederek savunmanın daha sonra alınmasını istedi. Mahkeme, talebi kabul ederken Samast, ifade vermeden SEGBİS bağlantısından ayrıldı.

Ogün Samast'ın isim değişikliği talebinin gerekçesi değerlendirilmek üzere Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karara bağlanacak. Suikastın tetikçisi Samast'ın duruşmaya katılması için ise yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve duruşma 6 Mart 2024'e ertelendi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber