Ogün Samast yeniden tutuklanacak mı? Ogün Samast davasından son durum ne?

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in cinayetinin tetikçisi olarak bilinen Ogün Samast hakkındaki gelişmeler kamuoyunu yakından ilgilendiriyor. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, Ogün Samast hakkında düzenlenen iddianameyi kabul etti. İddianame, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla Samast'a yönelik 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

Yeniden Tutuklanacak mı?

Ogün Samast'ın yeniden tutuklanıp tutuklanmayacağı ise merak edilen bir diğer konu. Hakkındaki iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Samast'ın 26 Aralık'ta hakim karşısına çıkması bekleniyor. Mahkeme süreci sonucunda Ogün Samast'ın durumu daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Ceza Talebi: 7 Yıl 6 Aydan 12 Yıla Kadar

İddianamede Samast'a yöneltilen suçlamalar arasında "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" bulunuyor. Bu suçlamaya karşı ceza talebi ise 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezasını içeriyor.

Hrant Dink'in ölümüyle ilgili olarak yıllardır devam eden davada yaşanan bu yeni gelişmeler, kamuoyunda büyük bir dikkatle takip ediliyor. Ogün Samast'ın duruşması sonrasında alınacak karar, Hrant Dink cinayetiyle ilgili adalet arayışında önemli bir adım olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber