Oktay Saral kimdir? Cumhurbaşkanı Baş Danışma Oktay Saral kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanı olarak görev yapan Oktay Saral, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen isimler arasında yer alıyor. İşte Oktay Saral'ın hayatı ve kariyerine dair önemli bilgiler:

Oktay Saral, 18 Mart 1967 tarihinde Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde inşaat mühendisliği bölümünde başladı ve bu alanda mezun oldu.

İnşaat mühendisi olarak serbest çalıştıktan sonra siyasi kariyerine atılan Oktay Saral, 1999-2011 yılları arasında Of Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Ardından 2011-2015 yılları arasında 24. dönem İstanbul milletvekilliği yaptı.

Oktay Saral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Hem siyasi hem de profesyonel kariyerinde edindiği deneyimlerle tanınan Saral, kamuoyunun dikkatini çeken isimlerden biridir.

Evli olan Oktay Saral'ın üç çocuğu bulunmaktadır. Ayrıca İngilizce dilini iyi düzeyde bilmektedir. Oktay Saral'ın hizmetleri ve katkıları, kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber