ÖSYM KAÇ TANE EK TERCİH HAKKIMIZ VAR YKS? ÖSYM YKS Ek Tercihte Kaç Tercih Hakkı Var? Ek Tercih Kimler Yapabilir?

YKS tercih sonuçları öğrenen adaylar gözlerini ek tercih takvimine çevirdi. İstediği bölüme yerleşemeyen ya da ikinci tercih hakkını kullanmak isteyen öğrenciler için ek süre verildi. Peki, kaç tane ek tercih hakkımız var YKS? Ek tercih kimler yapabilir? İşte ÖSYM 2. ek yerleştirme 2024 takvimi..

ÖSYM 2. ek yerleştirme 2024 takvimi istediği bölüme yerleşemeyen öğrenciler için işlemeye başladı. Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği YKS tercih sonuçları ardından herhangi bir bölüme yerleşemeyen ya da ikinci tercihlerde şansını denemek isteyenler için geri sayım başladı. Arama motorlarında ek tercihte kaç tercih hakkı var sorusuna yanıt arandı. Peki, kaç tane ek tercih hakkımız var YKS? Ek tercih kimler yapabilir? İşte merak edilenler..

ÖSYM KAÇ TANE EK TERCİH HAKKIMIZ VAR YKS?

ÖSYM tarafından yürütülen YKS ikinci tercih süreciyle süreç başlayacak. 2023 YKS ek yerleştirme listesinde adaylara 24 tercih hakkı verildi.

EK TERCİH KİMLER YAPABİLİR?

ÖSYM YKS ek yani 2. tercih sürecinin kayıtların ardından başlayacağı düşünülüyor. Üniversite kayıtları 23 Ağustos'la birlikte sona erecek. İlerleyen günlerde ise ÖSYM tarafından ek tercih süreci başlayacak. YKS ek tercihleri ÖSYM tarafından ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanların yayınlanmasıyla erişime açılacak. Boş kontenjan ve ek tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından detaylar belli olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber