ÖSYM YKS Başvuru YAP EKRANI: YKS Başvuru Nereden Yapılır? YKS Başvuru Ne Zaman 2024? Üniversite Sınavı Başvuru Yap

2024 haziran ayında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları resmen başladı. 1 Şubat Perşembe günü yapılmaya başlayan ÖSYM YKS başvuruları start aldı. AYT, TYT ve YDT sınavına girecek olan adaylar ÖSYM YKS başvuru nereden yapılır merak etti. Peki, YKS başvuru ne zaman 2024? YKS başvuru nasıl yapılır? İşte ÖSYM YKS başvuru sayfası..

ÖSYM aday işlemleri sayfası araştırıldı. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına girecek olan milyonlarca öğrencinin beklediği an geldi. Bir yandan YKS sınav ücreti sorgulayan öğrenciler bir yandan da başvuru aşamalarına odaklandı. Üniversite eğitimlerine başlayacak olan öğrenciler YKS başvuru yap aşamalarını mercek altına aldı. Öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alan üniversite sınavı başvuru nasıl yapılır belli oldu. Peki, YKS başvuru nereden yapılır? İşte ÖSYM YKS başvuru ekranı..

2024 YKS BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?

YKS başvuru ne zaman 2024 araştırması yapan öğrencilerin beklediği an resmen geldi. 1 Şubat ile 26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan YKS başvuru sayfası açıldı. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak olan 2024 YKS başvuru https://ais.osym.gov.tr sayfasından yapılmaya başladı. Belirlenen tarihler arasında YKS başvuru tamamlayamayan öğrenciler YKS geç başvuru tarihleri olan 5-7 Mart 2024 tarihinde işlemlerini yapacak. 2024 YKS başvuru yapacak olan adaylar girecekleri oturumları belirledikten sonra YKS sınav ücreti ödeyecek.

ÖSYM YKS SINAV TARİHLERİ

TYT (YKS 1. oturum): 8 Haziran 2024

AYT (YKS 2. oturum): 9 Haziran 2024

YDT (YKS 3. oturum): 9 Haziran 2024

2024 YKS BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber