ÖSYM YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE ZAMAN YATIRILACAK? Ek Tercih Ödemesi Nasıl, Nereye Yapılır?

Milyonlarca öğrencinin kulak kesildiği 2024 YKS 2. yerleştirme maratonu başladı. Herhangi bir üniversiteyi kazanamayan öğrencileri ilgilendiren ek tercih başvuruları başladı. Ek tercih ücretleri öğrencilerin gündem maddesi oldu. Peki, ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak? İşte yanıtı..

Üniversiteli olmak için gün sayan öğrencilerin merak ettiği ilk yerleştirme ve kayıt süreci sona erdi. Herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrenciler için 2. ek tercih süreci start aldı. 6-11 Eylül günleri arasında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) ek yerleştirme takvimini inceleyenler ödemelerin yapılacağı son tarihe odaklandı. Arama motorlarında ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak sorusuna yanıt arandı. Peki, ek tercih ödemesi nasıl yapılır? İşte ÖSYM YKS ek yerleştirme ücreti..

ÖSYM YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

ÖSYM YKS ek yerleştirme ücreti 80 TL olarak belirlendi. Herhangi bir kuruma kaydını yaptıramayan üniversite adayları 6 Eylül Cuma günü ile 11 Eylül Çarşamba günleri arasında YKS ek tercih başvurularını tamamlayacak. YKS 2. yerleştirme yapan öğrenciler ödemelerini 12 Eylül 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yatıracak.

YKS EK TERCİH ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

YKS ek tercih ödemesi ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılarak ÖDEMELER ekranından ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapılacak. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan öğrencilerin tercihleri geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine tabi tutulmayacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber