ÖSYM YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR? YKS Ek Tercih Kimler Yapabilir? YKS 2. Ek Tercih Kılavuzu

Üniversitelilerin merak ettiği 2. ek tercih kılavuzu araştırılmaya başladı. Üniversite hayalleri kuran öğrenciler ek yerleştirme sürecine odaklandı. Peki, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? İşte ÖSYM YKS 2. ek yerleştirme 2024..

Yükseköğrenim Kurulu Sınavı (YKS) 2. ek tercih kılavuzu araştıran öğrenciler takvime yoğunlaştı. Hayalindeki üniversite ve bölüm yerleşemeyen öğrenciler için 2. tercih süreci beklenmeye başladı. 19 Ağustos ile 23 Ağustos Cuma günü arasında tamamlanan YKS yerleştirme takvimi sonrası gözler 2. yerleştirmelere çevrildi. 2. tercih kılavuzunda boş kontenjanlar, üniversite ve bölümler detaylı olarak ele alındı. Peki, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? İşte ÖSYM YKS 2. ek yerleştirme 2024..

ÖSYM YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YSK 2. tercih takvimi henüz adayların bilgisine sunulmadı. 19-23 Ağustos günleri arasında tercihlerini tamamlayan öğrenciler ardından 2. ek yerleştirme süreci başlayacak. Geçtiğimiz yıl YKS ek tercihler eylül ayı içerisinde tamamlandı. Kayıtların tamamlanmasıyla boş kalan kontenjanlar için ÖSYM takvimine bağlı ek tercih süreci start alacak

YKS EK TERCİH KİMLER YAPABİLİR?

YKS ek tercih kimler yapabilir genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak. 2024 YKS sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapabilecek. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Ek tercih süreci, yerleşemeyen adaylar için ikinci fırsat olacak. Adaylarımızın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum"dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber