Ozan Işık kimdir? Ozan Işık kaç yaşında, nereli?

Bakırköy, İstanbul'un hareketli sokaklarında 1992 yılında dünyaya gelen Ozan Işık, eğitim hayatına Esenler'de başlayıp, ekonomi bilimine olan ilgisiyle Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akademik yolculuğunu asla ihmal etmeyen Işık, aynı üniversitede Sosyal Proje Yönetimi ve Organizasyonu üzerine yüksek lisans yaptı. 31 yaşında olan Işık, genç yaşına rağmen akademik ve profesyonel alanda önemli adımlar attı.

Neden İstifa Etti?

Siyasi kariyerine genç yaşta atılan Ozan Işık, 2012 yılında Esenler Gençlik Dairesi Başkanlığı görevini üstlendi ve ardından 2015 yılında İstanbul Gençlik Dairesi İl Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükseldi. Siyasi ivmesini sürdüren Işık, 7-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 16. Gençlik Derneği Kongresi'nde merkez yönetim kurulu üyeliğine seçilerek yetkin bir siyasetçi olduğunu kanıtladı.

Ancak, yükselişi esnasında beklenmedik bir kararla CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Işık'ın istifa nedeniyle ilgili detaylar kamuoyuna açıklanmadı, bu durum onun politik geleceği ve istifa kararının arkasındaki sebepler hakkında spekülasyonlara yol açtı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber