ÖZEL YETENEK SINAV BAŞVURU EKRANI: 2024 YKS Özel Yetenek Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır? Özel Yetenek Sınavı Başvuru Şartları

Hayalindeki üniversite ve bölüme girmek için listelerini hazırlayan öğrencilerin gündemi özel yetenek sınavı oldu. Çok sayıda öğrencinin merakla beklediği özel yetenek sınavı başvuruları nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Peki, özel yetenek sınavı başvuru nasıl yapılır? YKS özel yetenek sınavı başvuru şartları ne? İşte yanıtı..

Milyonlarca öğrencinin beklediği Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) tercihler sıralandı. Eylül ayında start alacak 2024-2025 öğretim yılı için YKS sonuçlarına göre tercihler yapılmaya başladı. Bu noktada özel yetenek sınavı ile öğrenci alan devlet ve özel üniversiteler için süreç nasıl işleyecek merak konusu oldu. Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) aracılığıyla başvurularını iletecek olan öğrencilerin taşıması gereken şartlar belli oldu. Peki, özel yetenek sınavı başvuru nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

ÖZEL YETENEK SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS Spor Bilimleri için özel yetenek sınavı başvuruları 31 Temmuz ile 5 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. YKS Spor Bilimleri özel yetenek sınavı başvuru ücreti 490 TL ödenecek. Adaylar başvurularını ÖSYM https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvurularını iletecek.

ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

Özel yetenek sınavı için 2024 YKS oturumlarına giren öğrencilerin TYT puanına göre alım yapılacak. Spor bilimleri alanında eğitim veren programlarda öğrenim görmek isteyen öğrencilerin 2024 ÖZYES sınavına girmesi gerekiyor. Yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da sınava başvuru yapabiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber