Özgür Karabat kimdir? Özgür Karabat nereli, kaç yaşında?

1 Mayıs 1974 yılında öğretmen bir baba ve Tokat'ın Niksar ilçesinin sıcak bağrında dünyaya gelen Özgür Karabat, yerel topraklardan büyük şehre uzanan bir başarı öyküsünün kahramanıdır. İlk ve orta öğrenimini memleketindeki sıcak sınıflarda tamamladıktan sonra yönünü İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne çevirdi ve yükseköğrenimini burada yaptı.

Eğitimden Aile Yaşantısına

Üniversite yıllarında tanıştığı Dilek Hanım ile 2000 yılında dünya evine giren Karabat, 2006 yılında oğlu Umut'un doğumuyla babalık sevincini tadarak aile hayatında yeni bir sayfa açtı.

İş Dünyasından Siyaset Sahnesine

Dış ticaret alanında Türkiye'nin önde gelen firmalarında genel müdür olarak görev alan Karabat, profesyonel iş hayatındaki başarılarını siyaset arenasına taşımayı başardı. Uluslararası alanda finansal raporlama konusunda uzmanlaşarak mesleki yeterliliğini perçinledi.

Siyasette Yükseliş

Aktif siyaset hayatına 1 Şubat 2009 yılında CHP Başakşehir İlçe Başkanı olarak adım atan Karabat, partililerin güvenini kazanarak arka arkaya bu görevi üstlenme başarısını gösterdi. 2013 yılı Temmuz ayında daha büyük bir sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu göstererek Başakşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığından ayrıldı.

Rekor Oylarla Önseçim Başarısı

CHP'nin önseçim sürecinde, İstanbul ilçeleri arasında rekor bir oyla, yüzde 67'lik bir destek alarak aday adayları arasında en çok oyu toplamayı başardı. Bu başarı, onun 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP 3. bölge İstanbul milletvekili seçilmesinin önünü açtı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber