Parazit filmi oyuncusu Lee Sun-kyun öldü mü? Lee Sun-kyun kimdir, kaç yaşındaydı ve neden öldü?

Ünlü Güney Koreli aktör Lee Sun-kyun, Parazit filmiyle dünya çapında tanınan bir isim olarak, 27 Aralık 2023 tarihinde başkent Seul'de yaşamını yitirdi. Haber, aktörün bir otoparkta, aracında ölü bulunmasıyla gündeme geldi.

Ülkenin haber ajansı Yonhap tarafından yapılan açıklamaya göre, Lee Sun-kyun'un ölümüyle ilgili şüphelerin bulunduğu belirtiliyor. Aktörün yanında tüter halde bir kömür bloğu bulunması, intihar ihtimalini akıllara getiriyor.

Lee Sun-kyun'un hayatına dair detaylar da merak konusu oldu. Güney Koreli oyuncu, 2 Mart 1975 tarihinde doğdu. Kariyerine müzikal tiyatroda başlayan Lee, uzun yıllar televizyonda küçük ve yardımcı rolleri üstlendikten sonra, büyük çıkışını KBS kanalının Drama City ve MBC kanalının Best Theater projelerinde başrol olarak yaparak elde etti.

Ünlü aktör, popüler diziler Coffee Prince ve Behind the White Tower ile geniş kitlelere ulaştı. Aynı zamanda beyazperdede de başarılı işlere imza atan Lee, Paju (2009) filmiyle uluslararası alanda dikkat çekti. Ancak, son dönemde uyuşturucu madde kullanmak suçlamalarıyla gündeme gelmiş ve bu süreçte televizyon ve reklam işlerini kaybetmişti.

Lee Sun-kyun, 2019 yılında Bong Joon-ho'nun yönettiği ve En İyi Film Oscar'ını kazanan Parazit filminde oynayarak büyük bir başarı elde etti. Güney Kore'nin sevilen oyuncusu, 48 yaşında ve 2009'da oyuncu Jeon Hye-jin ile evlenmiş, bu evlilikten iki oğlu dünyaya gelmişti.

Ülke genelinde büyük bir üzüntü yaratan Lee Sun-kyun'un ölümüyle ilgili ayrıntılı soruşturma devam ederken, sevenleri ve hayranları kaybettikleri oyuncuya duydukları üzüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber