Pizza Hut Boykot Mu? Pizza Hut Kimin? Pizza Hut Hangi Ülkenin? Twitter Pizza Hut Boykot! #PizzaHutBoykot Nedir?

Aylardır kan dökmeye devam İsrail'de destek veren firmalar için boykot kararı alındı. Dünyaca ünlü Starbucks ve Mc Donald's şirketleri ardından Pizza Hut boykot edilmeye başladı. Gazze'de Filistinlilere soykırım yapan İsrail ordusuna pizza gönderdiği konuşulan Pizza Hut için Twitter'da #PizzaHutBoykot başlığı açıldı. Peki, Pizza Hut kimin? İşte yanıtı..

İsrail ile Filistin arasında süren savaş 7 Ekim 2023 tarihinde başladı. Gazze'de devam eden soykırıma destek veren firmalar için Türkiye'de boykot edilme kararı alındı. Savaş sürecinde dünyaca ünlü yiyecek, içecek, gıda, giyim, akaryakıt gibi sektörlerdeki firmalar boykot edildi. Türk malı olan ürünlere yönelen vatandaşlar İsrail boykot malları satın almadı. 81 ildeki tüm işletmelerde İsrail malları satılmadı. Dünyaca ünlü Starbucks ve Mc Donald's şirketlerine uzun süre saldırılar oldu. İsrail ordusuna destekleriyle dünya genelinde boykotların zirvesine çıkan şirketlerden biri de Pizza Hut oldu. Pizza Hut boykot edildi. Peki, Pizza Hut kimin? Pizza Hut sahibi kim? İşte yanıtı..

PİZZA HUT BOYKOT

Ekim ayından bu yana devam eden İsrail Filistin savaşında kan döküldü. Masum insanların canlarından olduğu savaşta başbakan Binyamin Netanyahu emriyle Gazze Şeridi'nde büyük kıyım yaşandı. Çatışmaların devam ettiği İsrail kesiminden geldiği konuşulan paylaşımda İsrail askerlerinin elindeki Pizza Hut kutuları dikkat çekti. İsrail askerlerinden sosyal medyaya yansıyan görüntüler ardından Twitter'da #PizzaHutBoykot tagi açıldı. Kullanıcılardan "İsrail'e bedava pizza dağıtan pizza hut'u boykot ediyoruz ve kınıyoruz", "Pizza Hut, İsrail ordusuna yemek gönderdiği fotoğrafları paylaştı" gibi yorumlar geldi. Pizza Hut'ın İsrail temsilciliği tarafından da paylaşılan görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasıyla milyonlarca kullanıcı #PizzaHutBoykot başlığına yorum yaptı.

PİZZA HUT KİMİN? PİZZA HUT SAHİBİ KİM?

Pizza Hut dünyanın en büyük pizza zincirleri arasında yer alıyor. ABD merkezli şirket olan Yum Brands'a ait olan Pizza Hut boykot kararı geldi. Brands'in diğer markalarına KFC, Taco Bell, WingStreet ve A&W gibi markalar dahil oldu. 1958 yılında Wichita, Kansas'ta Frank ve Dan Carney kardeşler tarafından kurulan Pizza Hut, kısa sürede Amerika Birleşik Devletleri'nde en popüler pizza zincirlerinden biri haline geldi. 1970'lerde uluslararası pazarlara açılmaya başlayan Pizza Hut, günümüzde 90'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Pizza Hut'ın dünya genelinde yaklaşık 18 bin restoranı bulunuyor. Türkiye'de de faaliyet gösteren Pizza Hut yaklaşık 100 restoranı bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber