Rasim Ozan Kütahyalı kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ünlü köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, 30 Nisan 1981 tarihinde İzmir'de doğdu. Güneş gazetesindeki köşe yazıları ve Beyaz/Derin Futbol programındaki yorumlarıyla tanınmaktadır.

Kariyeri:

Rasim Ozan Kütahyalı, köşe yazarlığına 17 Mayıs 2008 tarihinde Taraf gazetesinde başladı. Ardından Takvim ve Sabah gazetelerinde Haziran 2011 ile Aralık 2017 tarihleri arasında köşe yazarlığı yaptı. Kütahyalı, Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe programında 2009-2011 yılları arasında yorumculuk yaptı.

Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarında Mayıs 2010'dan Kasım 2017'ye kadar siyaset ve futbol yorumculuğu yaptı. Ayrıca Taraf gazetesindeki köşe yazarlığından önce Sinan Çetin'in firması Plato Film'de metin yazarlığı ve kast direktörlüğü görevlerinde bulundu.

Kanal T'de ana haberleri yorumladığı Aralık 2008 tarihinden itibaren, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ile birlikte Politik Performans programını sundu. Nisan 2009'da Kanal T'den ayrılan Kütahyalı, yayın danışmanı olarak CNN Türk'e geçti. Bir süre Reha Muhtar ile Çok Farklı programının danışmanlığını üstlendi ve Aralık 2009'dan itibaren Ters Cephe programında yorumculuk yapmaya başladı. Ayrıca 2011 yılında Star TV'de Berna Laçin ile 'Yerden Göğe' adlı programı sundu.

2012 yılında bir televizyon programında Fethullah Gülen, Recep Tayyip Erdoğan ve Zekeriya Öz hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle dikkat çekti.

2011 yılından beri futbol yorumculuğu yaptığı Beyaz TV'de, canlı yayında kullandığı "Kusturmalı Boşnak Saksosu" ifadesi nedeniyle tepki çekti. Bu nedenle programla ilişiği 20 Kasım 2017 tarihi itibarıyla kesildi.

Özel Hayatı:

Kütahyalı, 60. Yıl Anadolu Lisesi mezunudur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesine başlasa da 2. sınıfta ayrılarak yarım bıraktı. Babası mühendis, annesi öğretmendir. Amcası, Klasik Batı müziği alanında profesör olan Önder Kütahyalı'dır.

Evli olduğu gazeteci Nagehan Alçı ile 2010 yılından 2023'e kadar evli kaldı ve ikiz kızları bulunmaktadır. Çift, 3 Ekim 2023 tarihinde anlaşmalı olarak boşandı.

Son Durum:

2020'de Güneş gazetesinde köşe yazarlığına başlayan Kütahyalı, Beyaz TV'de çeşitli programlara katılmaya devam etmektedir. Ancak katıldığı programlarda Boşnaklar'a yönelik ifadeleri nedeniyle eleştirilmiş ve tepki almıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber