Roman Abramoviç kimdir, nereli, kaç yaşında? Roman Abramoviç serveti ne kadar?

Dünya genelinde tanınan iş adamı Roman Arkadyeviç Abramoviç, Rusya'nın Saratov şehrinde 24 Ekim 1966 tarihinde doğdu. Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Abramoviç, iş dünyasındaki başarısıyla ve hayırseverlik faaliyetleriyle bilinmektedir.

Abramoviç'in serveti, 2019 yılında Forbes tarafından 12.9 milyar Amerikan doları olarak tahmin edilmiştir. Bu servetle Abramoviç, İsrail'in en zengin ikinci, Rusya'nın en zengin on birinci ve Portekiz'in en zengin kişisi olarak sıralanmıştır. Aynı zamanda dünyanın en zengin 120. kişisidir.

İş hayatına 1992 yılında başlayan Abramoviç, 1992-1995 yılları arasında beş şirket kurarak ticaret ve endüstri dünyasında adını duyurdu. Ancak, adını en çok duyuran yatırımlarından biri, Premier League takımlarından Chelsea FC'nin sahibi olmasıdır. Abramoviç, 2003 yılında Chelsea FC'yi satın alarak futbol dünyasında büyük bir etki yaratmıştır. Kulübün başına getirdiği Jose Mourinho ile birlikte Chelsea, birçok ulusal ve uluslararası şampiyonluk elde etmiştir.

Hayırsever faaliyetlerine de büyük önem veren Abramoviç, 1999-2013 yılları arasında Çukotka'da okullar, hastaneler ve altyapı inşa etmek için 2.5 milyar dolardan fazla bağış yaparak yaşayan diğer Ruslardan daha fazla bağışta bulunmuştur. Ayrıca, Abramoviç, Yahudi Kültürü ve Dini Forumu tarafından son 20 yılda Rusya, ABD, İngiltere, Portekiz, Litvanya, İsrail ve diğer yerlerdeki Yahudi davalarına 500 milyon dolardan fazla katkısı nedeniyle takdir edilmiştir.

Hayırseverlik faaliyetleri arasında San Miniato kasabası yakınlarındaki Toskana bölgesindeki 850 gram trüf siyah mantarı 28 bin pound'a satın alarak, Sheba Tıp Merkezi'ne yaptığı bağış ve Güney Negev çölünde orman rehabilitasyon programına olan katkıları da bulunmaktadır.

Son olarak, Abramoviç'in 2021'de Portekiz vatandaşlığına geçişi dikkat çekmiştir. Sefarad Yahudisi olarak Portekiz vatandaşlığını kazanarak, İngiltere'deki vize sorunlarına çözüm bulmuştur. Abramoviç'in hayatı, iş dünyasındaki başarıları ve hayırseverlik faaliyetleriyle dolu bir serüven olarak öne çıkmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber