Şaban Ayı Duası OKUNUŞU: Şaban Ayı Tesbihi İlk 10 Gün Zikirleri! Şaban Ayında Çekilecek Tesbihler! Şaban Ayı Dua

12 Şubat Pazartesi gününün gelişiyle Müslüman alemi için önemli olan Şaban ayı araştırmaları hızlandı. Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı ibadetleri merak edildi. Müslümanların gündeminde yer alan Şaban ayı tesbihi ilk 10 gün zikirleri araştırıldı. İşte Şaban ayı duası ve Şaban ayı ibadetleri..

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı araştırmaları yoğunlaştı. 12 Şubat Pazartesi gününün gelişiyle Müslüman alemi için özel bir yere sahip olan Şaban ayı ne zaman, Şaban ayı ne zaman başlıyor soruları yanıt aradı. Milyonlarca vatandaşın gündemine giren Şaban ayı zikirleri sorgulandı. İslam dininde özel bir yeri olan Şaban ayı duası okunmaya başladı. Şaban ayı fazileti Müslümanlarca incelendi. Çok sayıda vatandaşın merak ettiği Şaban ayı tesbihi ilk 10 gün zikirleri belli oldu. Peki, Şaban ayı ibadetleri neler? Şaban ayında çekilecek tesbihler hangileri? İşte merak edilen Şaban ayı tesbihleri ve Şaban ayı dua metni..

ŞABAN AYI NE ZAMAN 2024

Şaban ayı ne zaman 2024 araştıranlar için hemen belirtelim ki hicri takvime göre yılın sekizinci ayı olan Şaban ayı Ramazan ayından önceki son ay olarak bilinir. 11 Şubat Pazar günü başlayan Şaban ayının 15. gecesi Berat Kandili günü olur. Bu sene 24 Şubat Cumartesi günü idrak edilecek Berat kandili gününde dualar edilir.

ŞABAN AYI DUASI

"Allahümme barik lenâ fi şa'ban ve belliğnâ ramazan."

Bu dua, "Ey Allah'ım, bize Şaban ayında bereket ihsan et ve bizi Ramazan'a ulaştır" anlamına gelir.

Şaban ayının son 15 gününde de faziletli olarak kabul edilen dua şudur: "Allahümme salli alâ Seyyidina Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin bi adedi men esalla aleyhi fi kulli lemhatin ve nefesin ve adedi ma esalla aleyhi leyle ve nehâr."

Bu dua, "Ey Allah'ım, Efendimiz Hz. Muhammed'e ve O'nun ailesine her an ve her nefes için salat ve selam eyle. Gece ve gündüz O'na salat ve selam edilenlerin sayısı kadar salat ve selam eyle" anlamına gelir.

ŞABAN AYI TESBİHİ İLK 10 GÜN ZİKİRLERİ

Şaban ayının 1. günü ile 10. günü çekilecek tesbih: Ya Latif Celle Şanühü

Şaban ayının 11. günü ile 20. günü çekilecek tesbih: ya Rezzak Celle Şanühü

Şaban ayının 21. günü ile 30. günü çekilecek tesbihi: ya Aziz Celle Şanühü

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân.

100 kere: Subhânallâhi’l-Latîf Celle şanüh.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber