Sahursuz Oruç Tutulur Mu? Sahura Kalkmadan Oruç Tutmak Günah Mı? Sahur Yapmadan Oruç Tutunca Ne Olur?

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi çattı. 10 Mart Pazar gecesi ramazan ayının ilk sahuruna kalkacak olan vatandaşlar sahur yapmadan oruç tutulup tutulamayacağını sorguladı. Diyanet İşleri Başkanlığı sahursuz oruç tutulur mu sorusunun yanıtını verdi.

Mübarek Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar merak ettiği sorulara yanıt aramaya koyuldu. Çok sayıda vatandaş bir yandan ilk oruç ne zaman 2024 sorgusu yaparken bir yandan da sahursuz oruç tutulur mu sorusuna yanıt aradı. Uzmanlar beslenme ve sağlıklı şekilde oruç tutma konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Uykudan uyanmakta zorluk çeken pek çok vatandaş sahur yapmadan oruç tutulur mu araştırdı. Diyanet sahursuz oruç açıklaması geldi. İşte o detay..

SAHURSUZ ORUÇ TUTULUR MU?

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu sorusunun yanıtı evet tutulur. Sahur zamanını kaçıran ya da uykudan uyanamayan kişiler oruç tutabilir. Gece sahura kalkmadan oruç tutulur mu diyenler sahursuz da oruç ibadetini yapabilir. Kişiden kişiye değişen bir durum olan sahura kalkmadan oruç tutma durumu bazı yan etkiler doğurabilir. Çok sayıda vatandaş sahura kalkmadan oruç tutmak günah mı sorularla kafa karışıklığı yaşıyor. Hemen belirtelim ki Ramazan orucu Müslümanlara farzdır ama sahur orucun farzı değildir. Sahursuz oruç tutulabilir ancak sahur olmadan tutulan oruç bünyeyi zorlar. Ramazan ayında günde 12-14 saat boyunca açlık söz konusu olduğu için uzmanlar sahur yapmadan oruç tutmayı önermiyor.

ORUÇ NEDEN TUTULUR?

Oruç neden tutulur oruç ibadeti İslam dininde önemli bir ibadettir. 11 ayın sultanı Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutmayı Allah'a ibadet etmek, manevi temizliklerini artırmak, sabır, özveri ve şükür gibi erdemleri geliştirmek için yapar. Oruç Kur'an'da belirtilen bir görevdir. Müslümanlara Ramazan ayında farz kılınan oruç ibadeti kişinin ruhsal ve bedensel olarak arınmasına yardımcı olur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber