Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz kimdir? Yaşar Karadeniz aslen nereli, kaç yaşında?

Sakarya'nın Dağdibi mevkiinde meydana gelen trajik trafik kazasının ardından resmi açıklamayı yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'in kimliği merak konusu oldu. Yaşanan elim olayda 11 vatandaşın vefat ettiği, 57 vatandaşın da yaralandığı acı bilançonun ardından Vali Karadeniz'in hayatı ve kariyeri gündeme oturdu.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz Kimdir?

Yaşar Karadeniz, 1965 yılında Samsun'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra 1983 yılında Samsun Teknik Lisesi Makine Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girerek 1987 yılında mezun oldu. Vali Karadeniz, 1988 yılında Amasya Valiliği'ne kaymakam adayı olarak atanarak kamu yönetimi alanında kariyerine başlamıştır.

Sırasıyla birçok ilçede kaymakamlık görevinde bulunan Karadeniz, 2014 yılında Gaziosmanpaşa kaymakamı olarak atanmış ve daha sonra Manisa valiliğine getirilmiştir. 19 Ağustos'ta ise Sakarya Valisi olarak göreve başlamıştır.

Yaşar Karadeniz Aslen Nereli ve Kaç Yaşında?

Vali Yaşar Karadeniz, aslen Samsunlu olup 1965 doğumlu bir devlet görevlisidir. 20 Ocak 2017'de Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım'ın emeklilik kararı üzerine boşalan valilik makamına geçici görevle atanmış ve 10 Haziran 2020'de Manisa valiliğine atanmıştır. Ardından 19 Ağustos'ta Sakarya Valisi olarak göreve başlamıştır.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, gerek valilik kariyeri gerekse trafik kazası sonrası yaptığı açıklamalarla dikkat çekmektedir. Gelişmeleri takip etmek için haberimizi izleyebilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber