Salim Ensarioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? İYİ Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu nerenin milletvekili?

1955 yılında Dicle'de doğan Mehmet Selim Ensarioğlu, Zaza kökenli bir Türk siyasetçisidir. Lise mezunu olan Ensarioğlu, çeşitli sektörlerde faaliyet göstermiştir. Serbest inşaat müteahhitliği, madencilik ve çiftçilik gibi alanlarda çalışmıştır.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Genel Meclis Üyeliği görevini yürüten Ensarioğlu, Türk siyasetine XIX., XX. ve XXI. Dönemlerde Diyarbakır Milletvekili olarak hizmet vermiştir. Ayrıca 51-52 ve 54. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Bakanlık döneminde, bölge nüfusunun artmasına dair duyduğu endişeyi dile getiren ve nüfus planlaması konusundaki önerileri içeren bir raporu imzalamayı reddetmesiyle dikkat çeken Ensarioğlu, Cumhuriyet tarihinde bir MGK raporunun Bakanlar Kurulu tarafından iade edilmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Haziran 2010'da Demokrat Parti'den uzun yıllar sonra görev aldığı parti yönetiminin 12 Eylül referandumundaki tutumunu onaylamadığını açıklayarak, yaklaşık 12 bin üye ile birlikte istifa etmiştir. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olan Ensarioğlu seçilememiştir.

2018 yılında İYİ Parti'den Diyarbakır milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Ensarioğlu, günümüzde İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi ve Ortadoğu Politikaları Başkanı olarak aktif görev yapmaktadır. 2023 seçimlerinde İstanbul II. Bölge İYİ Parti milletvekili adayı olan Ensarioğlu, seçilerek İstanbul'u temsil etmeye hak kazanmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber