Seçmen Kağıdı Olmadan Oy Kullanılır Mı? Oy Kullanırken Seçmen Kağıdı Gerekli Mi? Oy Kullanmak İçin Gereken Belgeler

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde oy kullanmak için seçmen kağıdı gerekli mi merak edildi. Sandık başına gidecek olan vatandaşlar oy kullanırken seçmen kağıdı gerekli mi sorguladı. Beklenen açıklama geldi. Peki, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? İşte yanıtı..

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine odaklandı. Yerel seçimler için sandık başına gidecek olan vatandaşlar oy kullanma aşamalarını sorgulamaya başladı. Seçimlerde oy verecek seçmenler oy kullanmak için seçmen kağıdı gerekli mi sorgusuna başladı. Peki, oy kullanırken seçmen kağıdı gerekli mi? Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? İşte merak edilen soruların yanıtları..

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILIR MI?

Seçim kağıdı olmadan oy kullanılır mı YSK'nın seçmen ile paylaştığı bilgiye göre seçimlerde oy kullanmak için seçmen kağıdı zorunlu değil. 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak olan seçmenler oy kullanacakları sandık numarasını e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek. Seçmenler www.ysk.gov.tr adresinde yer alan "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden, YSK mobil uygulamasından ya da YSK çağrı merkezinden (444 9 975) sandıklarını öğrenebilecek.

OY KULLANMAK İÇİN GEREKEN BELGELER

Oy kullanmak için gereken belgeler seçmenler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi resimli olan resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber