Seçmen listeleri ne zaman askıya çıkacak? İşte 2024 seçmen listesi askı süreç takvimi

YSK'nın, 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlere dair kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri 4 Ocak 2024 Perşembe günü saat 08.00'de askıya çıkarılacak ve 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Seçmen listeleri, 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olan seçim takvimine göre düzenlenmiştir. Yayınlanan genelgeye göre, seçmen listeleri askıya çıktığında, vatandaşlar 4 Ocak Çarşamba gününden itibaren seçmen bilgilerini kontrol edebilecekler. Seçmenler, adres değişikliği, nüfus kaydı güncellemeleri ve diğer düzeltmeleri için askı süresi içinde başvuru yapabilecekler.

Ayrıca, deprem bölgesi ilan edilen yerlerde muhtarlık bölgesi askı listeleri, her türlü yayın aracıyla ilan edilerek vatandaşlara duyurulacak. Seyyar sandıklarda oy kullanma talepleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler, başvurularını "www.ysk.gov.tr" adresinde bulunan seyyar sandık kurulu talep formu ile muhtarlığa iletebilecekler.

İtiraz sürecine ilişkin olarak, muhtarlık bölgesi askı listelerine itirazlar seçmenler ve siyasi partiler tarafından ilan süresi içinde yapılabilir. İtiraz sürecinde belirli kriterlere uygun olan kişilerin itirazlarını ilçe seçim kurulu başkanlıklarına yazılı olarak iletmeleri gerekmektedir. İlçe seçim kurulu başkanları, kendilerine ulaşan itirazları 20 Ocak'ta kesin karara bağlamakla sorumludur.

Yurt İçi Seçmen Kütüğü, 7 Mayıs'ta kesinleşecek ve sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinin ardından seçmen bilgi kağıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 29 Şubat Perşembe günü başlanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber