Selin Sayek Böke kimdir? Selin Sayek Böke nereli, kaç yaşında?

Türk akademisyen, ekonomist ve siyasetçi Selin Sayek Böke, çeşitlilik gösteren kariyeri ve etkin siyasi duruşuyla dikkat çekmeye devam ediyor.

Eğitim ve Akademik Hayatı

Buffalo, New York'ta doğan Böke, hem akademik hem de profesyonel anlamda oldukça etkileyici bir yolculuğa sahip. Niğdeli ve Arsuzlu kökleri taşıyan Böke, TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü eğitimlerinin ardından, Duke Üniversitesi'nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktora yaparak akademik kariyerinin temelini attı. 2003 yılında Bilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak akademik hayatını sürdürdü ve 2010 yılında doçent unvanını kazandı.

Siyasetteki Rolü

2014 yılında CHP Parti Meclisi'ne seçilerek siyasi kariyerine adım atan Böke, ardından 2015 genel seçimlerinde İzmir 1. bölge milletvekili olarak TBMM'ye girmeyi başardı. CHP içinde Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. Ancak 2017'de bu görevlerinden istifa etti. 2020'de ise CHP Genel Sekreteri olarak siyasi kariyerini devam ettirdi.

Uluslararası Görevler ve Başarılar

Böke, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde önemli roller üstlendi ve Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu'nun başkan vekili olarak seçildiği zaman Türk parlamenterler arasında bir ilki gerçekleştirdi. 2020-2022 yılları arasında AKPM Avrupa Sosyal Şartı Alt Komitesi Başkanlığı yaptı ve halen Sosyal Sorunlar, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi başkanı olarak görevine devam etmektedir. Siyasetteki son hamlesi olarak Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılsa da, parti Meclis üyesi olarak çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

Kişisel Yaşam

Selin Sayek Böke'nin kişisel yaşamı da renkli bir portreye sahip. 2002 yılında inşaat mühendisi Mert Böke ile evlendi ve bu evlilikten iki oğlu dünyaya geldi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber