Sevgililer Günü Günah Mı? 14 Şubat Sevgililer Günü Kutlamak Günah Mı? Sevgililer Günü Haram Mı? Sevgililer Günü Diyanet Açıklaması

14 Şubat Sevgililer Günü araştırması yapan vatandaşlar Sevgililer Günü kutlamak günah mı sorusuna odaklandı. İslam dininde Sevgililer Günü günah mıdır merak edildi. Sevgilisine aşkını bir kez daha ilan edecek olan çiftler 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamak günah mı sorguladı. İşte yanıtı..

Bu yıl çarşamba gününe denk gelen 14 Şubat Sevgililer Günü günah mı merak edildi. Çok sayıda vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan Sevgililer Günü kutlamak günah mı, Sevgililer Günü neden günah sorularına yanıt arandı. İslam dininde Sevgililer Günü kutlamanın günah olup olmadığı merak konusu oldu. Beklenen açıklama geldi. Peki, 14 Şubat Sevgililer Günü mekruh mu? Sevgililer Günü günah mıdır? İşte merak edilen soruların yanıtları..

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMAK GÜNAH MI?

Dünya üzerindeki farklı kültürlerde yapılan Sevgililer Günü kutlamaları başladı. 2024 yılında çarşamba gününe denk gelen 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamak günah mı sorusu gündeme geldi. Hemen belirtelim ki Sevgililer Günü kutlamak günah değildir. Her yıl 14 Şubat günü tüm dünyada ve Türkiye'de özel etkinliklerle kutlanan Sevgililer Günü kutlamak haram ya da günah sayılmaz. Sevgililer Günü kutlamanın dinle alakalı bir boyutu yoktur.

SEVGİLİLER GÜNÜ HARAM MI?

Sevgililer Günü haram mı merak edenler için Diyanet açıklamasında, "İslam'da Sevgililer Günü kutlaması olmadığı gibi, böyle bir günün dinle ilgisi de yoktur. Sevgililer Günü kutlaması dini içerikli bir olay değildir. İnsanların sevgilerini göstererek, birbirlerini mutlu etmelerinin, hatırlamalarının dinen sakıncalı bir yanı yoktur. Ancak, sevginin sunulacağı kişinin eş ya da nişanlı olması gerekir. Sevginin sadece bir güne hapsedilmesi, sıkıştırılması da istismardır" deniliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber