Sevgililer Günü HİKAYESİ: 14 Şubat Neden Sevgililer Günü? Sevgililer Günü Neden Kutlanır? 14 Şubat Sevgililer Günü Nereden Çıkmıştır?

Her yıl 14 Şubat günü kutlanan Sevgililer Günü hazırlıkları başladı. Sevgilisine olan aşkını bir kez daha göstermek isteyen çiftler Sevgililer Günü planları yaptı. Bir yandan da Sevgililer Günü nereden çıkmıştır araştırmaları yapıldı. Peki, 14 Şubat neden Sevgililer Günü? İşte Sevgililer Günü hikayesi..

Sevgililer Günü hikayesi araştırmaları yapan vatandaşlar günün anlam ve önemini sorguladı. Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü bu yıl çarşamba gününe denk geldi. Dünyanın dört bir yanında sevgilisine aşkını haykıran çiftler onlara yapacağı sürprizlere odaklandı. Milyonlarca vatandaşın iple çektiği 14 Şubat Sevgililer Günü tarihçesi nedir merak edildi. Çok sayıda kişi Sevgililer Günü nereden çıkmıştır sorusuna yanıt aradı. Peki, 14 Şubat neden Sevgililer Günü? Sevgililer Günü neden kutlanır? İşte 14 Şubat Sevgililer Günü sırrı..

14 ŞUBAT NEDEN SEVGİLİLER GÜNÜ?

14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü oldukça özel bir günü temsil eder. Sevgililer Günü tarihçesi net bir şekilde bilinmiyor. Farklı kültürlerde farklı tarihlerde benzer kutlamalara rastlanıyor. Sevgililer Günü tarihçesi kimi rivayetlerde Roma İmparatorluğu'na dayanıyor. 14 Şubat Roma'da Lupercalia adı verilen bir pagan festivali olarak kutlanıyor. Bu festival doğurganlığı artırmak ve şehri korumak amacıyla çeşitli törenler ve ritüellere sahne oluyor. Ancak 5. yüzyılda Hristiyanlık Roma İmparatorluğu'nda yayılmaya başladığında Lupercalia'nın yerine Hristiyan azizi olan Aziz Valentine'in anısına Sevgililer Günü kutlanmaya başlıyor. Bu azizin kim olduğu ve hikayesi hakkında birçok farklı efsane ve hikaye bulunuyor. Orta Çağ'da Sevgililer Günü romantik ilişkileri kutlamak için bir fırsat haline geldi. 14. yüzyılda Geoffrey Chaucer ve diğer İngiliz şairlerinin eserlerinde Sevgililer Günü'nün romantizm ve sevgi günü olarak anıldığına dair yazılı kanıtlar yer alıyor. Günümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü dünya genelinde romantik ilişkileri kutlamak adına yapılıyor.

SEVGİLİLER GÜNÜ HİKAYESİ

Dünyanın çeşitli noktalarında 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü eski dönemlerden günümüze kadar süregelen bir gelenektir. Sevgililer Günü hikayesi Papa Gelasius tarafından ilan edilen Aziz Valentine Günü’dür. Sevgililer Günü Aziz Valentine ismiyle anılır. Romantizm akımını ilk defa birleştiren isim İngiliz şair Chaucer oldu. Şair 14. yüzyılda yaşadı. Kuşların eşlerini seçtiği tarih olarak 14 Şubat’ı gözlemledi. Bu nedenle o günlerden günümüze 14 Şubat Sevgililer Günü hikayesi olarak geçti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber