SİGARA İZMARİTİ VERGİSİ SON DAKİKA: Tiryakilere Kara Haber Peş Peşe Geldi! 3 Temmuz Sigara Zammı Öncesi Bu Da Oldu! Yakarken Tekrar Düşünün..

Zam üstüne zam gören sigara fiyatları ardından yeni vergi yola çıktı. Tiryakileri üzecek sigara izmariti vergisi gündeme bomba gibi düştü. Tütün kullanıcılarının gündeminde ilk sırada yer alan izmarit vergisi nedir araştırılmaya başladı. Peki, izmarit vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sigara izmariti vergisi son dakika açığa çıktı. Tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun gündeme geldi. Ocak ayından bu yana zam üstüne zam gören sigara fiyatlarındaki dalgalanma sürerken tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gidildi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düğmeye bastı. Peki, izmarit vergisi nedir? İzmarit vergisi ne kadar? İşte merak edilenler..

SİGARA İZMARİTİ VERGİSİ SON DAKİKA

Sigara izmariti Sağlık Bakanlığı ön çalışmasına girdi. Halk sağlığını korumayı hedefleyen yeni düzenlemede sigara izmariti vergisi alınacağı söylendi. Belirlenecek tarihten sonra dünyaya gelecek nesillere sigara satışının yasaklanması masaya yatırıldı. Ticaret Bakanlığı gündeminde de yer alan sigara izmariti vergisi Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunda değişikliği kapsadı. Tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp ya da kirletme bedeli vergisi ödemesi teklifi geldi.

İZMARİT VERGİSİ NE KADAR?

Hemen söyleyelim ki sigara izmariti vergisi henüz bir çalışma. Bakanlıklar yeni düzenlemeyle birlikte çalışmalar yapacak. Dünya örneklerinin de inceleneceği sigara izmariti konusunda İngiltere’de 2009 sonrası doğan kuşaklara sigara satışını yasaklayan modelle birlikte İspanya’da tütün endüstrisinden sigara izmariti vergisi alan modelin üzerinde durmaya başladı. 2025 yılında sigara yasağının bütün ülke geneline yayılacağı İzlanda modeli de gündeme geldi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber