SINIFTA KALIP KALMADIĞIMI NASIL ÖĞRENİRİM LİSE ORTAOKUL: e-Okul Sınıfta Kalma Nasıl Bakılır? Sınıfta Kaldığımı Nasıl Anlarım e-Okul?

14 Haziran Cuma günü karnelerini alan öğrenciler e-Okul sayfasında sınıfta kalma ortalamasını aramaya başladı. Ortaokul ve lisede sınıfta kalıp kalmadığını e-Okul sisteminden araştıran öğrenciler ortalamaya odaklandı. Peki, sınıfta kaldığımı nasıl anlarım e okul? Sınıfta kalıp kalmadığımı nasıl öğrenirim lise? İşte yanıtı..

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü yapılan karne töreniyle sona erdi. 20 milyon öğrenci ile 1.5 milyon öğretmenin yer aldığı eğitim sisteminde karne günü en çok merak edilenler arasında sınıfta kalma ortalaması oldu. e-Okul sayfası üzerinden e-Karne incelemesi yapan öğrenci ve veliler sınıfta kaldığımı nasıl anlarım e okul sorusuna yanıt aradı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sınıfta kalma şartları açıkladı. Peki, e okul sınıfta kalma nasıl bakılır? Sınıfta kalıp kalmadığımı nasıl öğrenirim lise? İşte yanıtı..

SINIFTA KALIP KALMADIĞIMI NASIL ÖĞRENİRİM LİSE ORTAOKUL

Ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıf öğrencileri için sınıfta kalma olmadığı için e-Okul sisteminde böyle bir bilgi yer almıyor. Yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan ortaokul öğrencilerinin sınıfı geçip geçmeyeceğine ya da sınıf tekrarı yapmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) kararıyla yapılıyor. Liselerde ise 9. sınıf öğrencileri için sınıfta kalma var. Liselerde alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapıyor. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması artık işlemiyor. Sınıfta kalıp kalmadığınızı anlamak için e-Okul not bilgileri kısmından ortalamanızı kontrol edebilirsiniz.

SINIFTA KALMA ŞARTLARI 2024

-Liselerde alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

-50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması artık yok.

-Ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

-Liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber