SON DAKİKA Kira Düzenlemesi 2024: 25 Kira Zammı Kalktı Mı? Yüzde 25 Kira Zammı Ne Zamana Kadar Geçerli? Yüzde 25 Kira Zammı Son Tarih

Kiracı ile ev sahiplerini ilgilendiren son dakika kira düzenlemesi açıklaması geldi. Son dönemde oluşan fahiş kira artışlarının önüne geçmek adına uygulanan yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira 25 sınırı açıkladı. Peki, 25 kira zammı kalktı mı? İşte yanıtı..

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan kira 25 sınırı son dakika açıklaması geldi. Fahiş kira artışlarının önüne geçmek adına yürürlüğe konulan yüzde 25 zam sınırı uygulaması son durum belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dakika kira düzenlemesi açıklaması yaptı. Milyonlarca vatandaşın araştırdığı kira artışı 2024 belli oldu. 1 Eylül’de başlayan arabuluculuk dönemi ardından 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli belli oldu. Peki, 25 kira zammı kalktı mı? İşte yüzde 25 kira artış oranı son durum..

YÜZDE 25 KİRA ZAMMI KALKTI MI?

Bilindiği üzere şubat ayı kira artış oranı 2024 konut kiraları için uygulanan maksimum kira artış oranı yüzde 25 olarak kayıtlara geçti. 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren uygulanmakta olan yüzde 25 kira sınırı kaldırıldı. Hem ev sahipleri hem de kiracıları ilgilendiren yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi planlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. Bu tartışmaları sona erdiren bir uygulama başlattık. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.

25 KİRA ZAMMI NE ZAMANA KADAR?

25 kira zammı ne zamana kadar belli oldu. dedi. 1 Temmuz 2023 tarihinde başlayan yüzde 25 kira zam sınırı uygulamasının 2024 temmuz ayıyla birlikte durdurulacağı belirtildi. Hükümetin son dönemde zorunlu kıldığı kira davalarındaki arabuluculuk uygulamasında şu ana kadar 129 bin 259 oranında olduğu söylendi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yüzde 25 kira artışı durumunun temmuz ayıyla birlikte sürmesine gerek kalmayacağı belirtiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber