Suna Kepolu Ataman kimdir, nereli, hangi partili? Suna Kepolu Ataman eşi kim?

AK Parti Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Meclis bahçesinde düzenlediği mangal partisiyle dikkat çekti. Diyarbakır'ın yöresel yemeği olan mangalda ciğer ikramını basın mensuplarına ve milletvekillerine gerçekleştiren Ataman, etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Suna Kepolu Ataman Kimdir? Suna Kepolu Ataman, 1972 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Akçeltik köyünde doğdu. Babası, Adalet Partisi ve ANAP'tan üç dönem milletvekilliği yapmış Mahmut Kepolu'dur. Ortaokul ve lise öğrenimini dışarıdan tamamladı. Siyasi kariyerine 1999'da Doğru Yol Partisi'nde başlayan Ataman, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

2009 yılında Abdüllatif Şener liderliğinde kurulan Türkiye Partisi'nin kurucularından biri oldu. 2020'den itibaren AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2023 genel seçimlerinde AK Parti'den Diyarbakır milletvekili adayı olarak seçilen Ataman, 28. dönem milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Suna Kepolu Ataman'ın Siyasi Geçmişi Suna Kepolu Ataman, 1999 yılında aşiret reisi olduğu dönemde Doğru Yol Partisi'nden siyasete adım attı. Silvan İlçe Başkanlığı'nın ardından çeşitli alanlarda faaliyet gösterdi. 2008'de Millî Prodüktivite Merkezi tarafından en başarılı kadın girişimcisi seçildi. 2023 seçimlerinde AK Parti'den Diyarbakır milletvekili seçilen Ataman, TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda görev almaktadır.

Suna Kepolu Ataman'ın Ailesi Suna Kepolu Ataman'ın babası Mahmut Kepolu, Adalet Partisi ve ANAP'tan üç dönem milletvekilliği yapmış bir siyasetçidir. Suna Kepolu Ataman, Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Ataman ile 2007'de evlenmiştir. 2009 yılında Trabzon'a taşınan çiftin bir çocuğu bulunmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber