Süper Kupa finali ne zaman, nerede oynanacak?

ürkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2022-2023 sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa finalinin yeri ve zamanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, finalin 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda saat 20.45'te oynanacağını duyurdu. Ancak, bu karar, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri tarafından Yüksek Divan Kurulu'nda tepkiyle karşılandı.

İki kulüp, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle maçın Türkiye'de oynanması talebinde bulundu. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda yapılan oylamada maçın Türkiye'de oynanması önergesi oy birliğiyle kabul edilirken, Galatasaray Divan Kurulu da benzer bir karara imza attı. Ancak, her iki kulüp yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi bir başvuruda bulunmadı.

Büyükekşi, Radyospor'a yaptığı açıklamada, bu kararın Ağustos ayında iki kulüple yapılan anlaşmalara dayandığını belirterek, "Ağustos ayından bu yana maçın nerede oynanacağı biliniyordu" dedi. Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanmasının sebebini ise, Almanya ve İngiltere'den gelen tekliflerin güvenlik sorunları nedeniyle elemek zorunda kaldıklarını ve Suudi Arabistan'ın en iyi teklifi sunduğunu ifade etti.

Süper Kupa finalinin 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak olması, Türk futbolseverler ve kulüp yönetimleri arasında tartışmalara neden oldu. Ancak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin bu süreçte bilgilendirildiğini ve kararın alınmasında herhangi bir usulsüzlük olmadığını belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber