Tahir Demirtaş neden öldü?

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, uzun süredir yaşadığı kronik rahatsızlıklar nedeniyle 31 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde merkez Kayapınar ilçesindeki evinde vefat etti.

Tahir Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri öncesinde geçirdiği kalp krizi sonrasında uzun bir süre rahatsızlık yaşamış ve Demirtaş, ameliyatın ardından özel jetle Diyarbakır’a getirilmişti.

Selahattin Demirtaş'ın avukatları, babasının vefat haberini vermek üzere Edirne Cezaevi'ne gitti. Ancak Demirtaş'ın cenazeye katılmayacağını ve avukatlarına, "Cenazeye katılmak için Adalet Bakanlığı’na başvurmayın" dediği öğrenildi.

DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demirtaş'ın babasının cenaze törenine katılmamasına ilişkin, "Arkadaşlarımızın aileleriyle vedalaşmalarına bile izin verilmiyor. Biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Tahir Demirtaş'ın cenazesi, bugün saat 16:00'da Mardin Kapı Mezarlığı’na defnedilecek. Selahattin Demirtaş ise yasını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini ve bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağını belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber