TAKDİR KAÇ PUANLA ALINIYOR 2024: 75-80-84 Ortalama İle Takdir Alınır Mı? Takdir Almak İçin Ortalama Kaç Olmalı? Takdir Belgesi Ortalama Hesaplama

14 Haziran Cuma gününü iple çeken öğrenciler takdir belgesi almak için gereken puana odaklandı. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencileri takdir kaç puanla alınır 2024 sorusuna yanıt aradı. Peki, takdir almak için ortalama kaç olmalı? İşte takdir belgesi alma puanı..

2. dönem karnelerini alacak olan öğrenciler 3 aylık yaz tatilini iple çekti. Tüm yıla ait ders puanlarının belli olduğu karnelerin yanı sıra gözler takdir teşekkür belgelerine çevrildi. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencilerinin akademik başarılarına göre belirlenen takdir teşekkür belgesi alma puanları listelendi. Puanına göre hangi belgeyi alacağını merak eden öğrenciler takdir kaç puanla alınıyor sorgusuna başladı. Peki, takdir almak için ortalama kaç olmalı? Takdir kaç puanla alınır 2024? 80 ortalama ile takdir alınır mı? İşte takdir hesaplama 2024..

TAKDİR ALMAK İÇİB ORTALAMA KAÇ OLMALI?

Takdir almak için ortalama kaç olmalı hemen söyleyelim ki öğrencinin dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 85,00 ve üstü olması gerekiyor. İlkokul 4. sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı bulunuyor. Tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve yukarı olanlar Takdir belgesi alabiliyor.

80-84 ORTALAMA İLE TAKDİR ALINIR MI?

İlkokullarda takdir belgesi öğrencinin dönem sonu başarı puanı 85.00 ve üzerinde olduğunda veriliyor. Öğrencinin dönem sonu başarı puanı 85 ve üzerindeyse takdir alabiliyor. Öğrencinin genel başarı düzeyine göre belirlenen takdir belgesi öğrencinin devamsızlık süresine göre de şekilleniyor. Takdir belgesi almak için öğrencinin disiplin cezası almamış olması da dikkate alınıyor. Lisede 85 ve üstü puanı olan ve özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler takdir alabiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber