Taksi indi-bindi ücreti ne kadar oldu? Taksi zammı ne zaman uygulanacak? 2024 güncel taksi tarifesi

İstanbul'da taksi indi-bindi ücretinin ne kadar olduğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan UKOME toplantısında belirlenen zam oranlarıyla gündemde. İBB'nin toplu ulaşım ücret tarifelerini değiştirdiği toplantıda, taksi ve servis ücretlerine yüzde 28, İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçlarına ise yüzde 18 oranında zam yapılmasına karar verildi. İstanbul'da taksi ücretlerinin zamlanmasıyla birlikte, indi-bindi ücretinin de değişeceği konuşuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararlar doğrultusunda İstanbul'da taksi ve servis ücretlerine yüzde 28 zam yapıldı. Buna göre; taksi indi-bindi ücreti yüzde 28 artışla 90 TL oldu. Açılış ücreti yüzde 28.09 artışla 24.55 TL'ye çıkarıldı. Kilometre başına ücret ise yüzde 28.09 artışla 17.61 TL oldu.

Taksi zamlarının ne zaman uygulanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak toplu ulaşım zamlarının açıklanmasının ardından, taksi zamlarının da kısa süre içinde uygulanması bekleniyor. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, yeni taksi ücretlerini ve zamların başlama tarihini merakla bekliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber