Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Tarım Bakanlığı başvuru tarihleri ve şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesine 7 bin 158 yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru tarihleri, şartları ve branş-kontenjan dağılımı, Bakan İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarının ardından merak konusu oldu.

Bakan Yumaklı, personel alımıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Toplamda 982 ziraat mühendisi, 1422 mühendis; veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda 5 bin 736 kişi olmak üzere toplamda 7 bin 158 personel alımı gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı. Ancak, alımların ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Branş Dağılımı Nasıl Olacak? Yapılan açıklamaya göre, alımların içeriğinde 982 ziraat mühendisi, 1422 mühendis ve çeşitli unvanlarda toplam 5 bin 736 personel yer alacak. Branş dağılımıyla ilgili ayrıntılar Bakanlık tarafından resmi internet adresi üzerinden duyurulacak.

Alımların 2024 yılının ilk aylarında gerçekleşmesi beklenirken, başvuru tarihleri ve diğer detaylar Bakanlık tarafından resmi olarak duyurulacak. Başvuruların online olarak yapılması bekleniyor. Adaylar, başvuru şartları ve detayları için Bakanlığın resmi internet sitesini takip edebilirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber