Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu SON GÜN: Tarım Orman Bakanlığı Başvuru Şartları! Tarım ve Orman Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru EKRANI

Tarım ve Orman Bakanlığı sözleşmeli personel alımı işlemlerinde son güne girildi. ÖSYM sitesinde yayınlanan tercih kılavuzu inceleyen adaylar başvurularını yapmak için harekete geçti. 31 Ocak ile 7 Şubat tarihleri arasında yapılması gereken Tarım ve Orman Bakanlığı 5500 personel alımında son gün geldi. İşte ÖSYM giriş ekranı..

2024 yılında adayları harekete geçiren ilan Tarım ve Orman Bakanlığından geldi. Bünyesindeki açığı kapatmak üzere düğmeye basan Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şoför şartları belli oldu. 31 Ocak ile 7 Şubat tarihleri arasında tamamlanması gereken Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı tercih robotu incelendi. Milyonlarca adayın gündeminde ilk sırada yer alan ÖSYM giriş ekranı açıldı. İş arayan ya da işini değiştirmek isteyen vatandaşların incelediği Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları belli oldu. Başvuru tarihlerinde son güne girildi. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar..

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU

31 Ocak ile 7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak Tarım ve Orman Bakanlığı tercih işlemlerinde son gün mesaisi başladı. Verilen süre içinde tercihlerini yapıp başvurularını tamamlayacak olan adaylar için alım sürecinde son güne girildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında yapılacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı kapanması için geri sayım başladı. Aşağıdaki linke tıklayarak Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvurusu yapabilirsiniz.

TARIM ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

1. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu" ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir. Bahsi geçen Kanun ve Esaslarda belirtilen şartların herhangi birini taşımayan adaylar yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa atanmazlar. Ek 1. maddesinde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere sözleşmeli pozisyonlarda çalışanların bu kılavuzda ilan edilen aynı pozisyonlara yerleştirilmiş olsa dahi Kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.

2. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnalar dışında, üçüncü fıkrasında yer alan "Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez." hükmüne tabidir. Bu hükme aykırı durumu tespit edilenlerin yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.

3. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adayların Türk Vatandaşı (Bulgaristan'dan Türkiye'ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlar dahil) olmaları gerekmektedir. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.

4.Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adayların ilgili puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber