Taşerona kadro çıktı mı, Meclis'e geldi mi, son durum nedir? 90 bin Taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

Taşerona kadro konusu, binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir gelişme olarak gündemde. Eski Bakan Bilgin'in seçim öncesi yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin Meclis'te temsil edileceği belirtilmişti. Şu anda, "Taşerona kadro çıktı mı, Meclis'e geldi mi? 90 bin taşeron kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?" soruları, resmi açıklamalar bekleniyor.

90 bin taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemenin, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması öngörülüyor. Eski Bakan Bilgin'in seçim öncesi açıklamasına dayanarak, taşeron işçilerin Meclis temsilinin gerçekleşeceği biliniyor.

Kadro çalışmalarının tamamlanmasının ardından, konunun TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi bekleniyor. TBMM Genel Kurulu'ndan geçtikten sonra, düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte, uzun bir bekleyişin ardından yaklaşık 100 bin taşeron işçi, güvenceli bir çalışma hayatına adım atacak.

Taşeron işçiler, bir işin veya bir kısmının gerçekleştirilmesi amacıyla işverenle anlaşma imzalayarak bu işi üstlenen kişilerdir. Hükümetin planladığı 2. torba yasa çerçevesinde, taşeron işçilere sağlanacak olan kadro düzenlemesi, çalışma hayatlarını güvence altına almayı hedefliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber