TERCİH YAPIP YERLEŞEMEYİNCE OBP DÜŞER Mİ? OBP Puanı İle Tercih Yapılır Mı YKS? OBP Puanı İle Alan Üniversiteler

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) üniversiteli olacak adayların gündemine girdi. YKS sonuçlarına odaklanan adaylar tercih işlemlerinde OBP puanını mercek altına aldı. Tercih işlemi yapmadığı durumda OBP düşüp düşmeyeceği merak edildi. Peki, tercih yapmazsak OBP düşer mi? OBP puanı ile tercih yapılır mı YKS? İşte yanıtı..

2024 YKS sınav sonuçları erişime açıldı. Sözel, eşit ağırlık ve sayısal puana göre tercih yapacak olan öğrenciler Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) araştırdı. OBP puanıyla tercih yapacak olan öğrenciler OBP puanı ile tercih yapılır mı YKS sorusuna yanıt aradı. Üniversite tercihlerini şekillendirecek olan adaylar tercih yapıp yerleşemeyince OBP düşer mi merak etti. Beklenen açıklama geldi. Peki, tercih yapmazsak OBP düşer mi? İşte OBP puanı ile alan üniversiteler..

TERCİH YAPIP YERLEŞEMEYİNCE OBP DÜŞER Mİ?

ÖSYM OBP açıklamasında geçen yıl 2024-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirildim ve kayıt yaptırdım. Bu yıl sınava girersem OBP’nin çarpılacağı katsayılarda bir değişiklik olacak mı sorusuna şöyle yanıt verildi; "Evet. 2024-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür."

TERCİH YAPMAZSAK OBP DÜŞER Mİ?

Tercih yapmazsak OBP düşer mi ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu 5 ile çarpılarak bulunuyor. Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülüyor. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan adayların diploma notları 50 olarak değerlendiriliyor. Son olarak 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 oluyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber